keskiviikko 28. lokakuuta 2015

Kommentointi ei oo mun juttu, siis kirjallisesti..

Kommentin palautuspäivä oli nyt viime maanantaina ja tein sen tunnnilla. Kommentoin Ylen uutista, jossa Trafi kertoo luottavansa siihen, että 16-vuotiaat voisivat ajaa autoa "yksin" harjoitusluvalla, vanhemman tai ajo-opettajan valvonnassa ja tietyin rajoin, sekä ehdoin. Esimerkiksi viikonloppuiset huviajelut ja kavereiden kuljettaminen olisi kiellettyä. Mihin autoa sitten tarvii? Ihan turhaa omistaa tämä harjoituslupa, jos se ei oikeuta ajamaan oikeasti yksin.

Olen itse 16-vuotias ja en todellakaan usko siihen, että ikäiseni olisivat valmiita ihan oikean auton rattiin. Liian riskialtista, eikä harjoitusluvan ehtoja kumminkaan noudatettaisi. Nuoret ovat vielä liian vastuuttomia ja epäkypsiä liikenteeseen. Jos mautoonkin tunkee 10 ihmistä ja lähtee ajamaan, niin mitä tulee siitä kun on harjoituslupa ja kavereiden kuljettaminen on kielletty kokonaan. Sitä vaaratilanteiden määrää..

Sinänsä ei siinä mitään, olishan se ihan mukavaa ajella autolla paikasta toiseen, mutta aika mahdotonta toteuttaa että vanhempi olisi aina kyydissä, kun itsekin asun yksin Tampereella.
Käykää kattoos jos kiinnostaa, Aamulehden versio oli musta parempi, mutta en oo tilaaja joten... http://yle.fi/uutiset/trafi_esittaa_jo_16-vuotiaana_yksin_auton_rattiin_on_paljon_nuoria_jotka_tarvitsevat_autoa_harrastuksiin_ja_koulunkayntiin/8391897

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti