maanantai 21. syyskuuta 2015

"Maailma on sellainen kuin siitä teet"

Minä ja maailma -kuvaprojekti

Tehtävänanto oli lyhyt ja ytimekäs; ota kuva tai tee kollaasi tai montaasi jostakin joka sopii aiheeseen Minä ja maailma.............. Uusiks? Liian laaja tehtävänanto!
No..Tulkitsin sen niin, että täytyy kuvata jollain tavalla sitä miten mä koen maailman ja nään maailman.. Vieläkin hämärää, mutta ratkasin sen näin:
Tampereen Keskustorilta otettu kuva 20.9.2015 Peräkonttikirppiksen aikaan
Miks otin kuvan ihmisistä? Koska niitähän maailmassa riittää! Muokkasin kuvaa vähän kirkkaammaksi, että se vastaisi omaa maailmankuvaani. Maailma on kaunis paikka, vaikka siihen sisältyykin huonojakin puolia. Mutta niinkuin sanotaan, "maailma on sellainen kuin siitä teet" ja haluan nähdä sen kirkkaana! Se, että kuvassa on satoja ihmisiä, kuvaa mielestäni myös erilaisuutta. Kuvassa ei ole yhtäkään samanlaista ihmistä, ja se on mahtavaa. Osittain myös se, että kuva on otettu tapahtumasta, jossa tavara vaihtaa omistajaa ja kaikki hyötyvät. Olemmehan täällä toisiamme varten. 
  Jälkeenpäin huomasin, että rakennukset korostuu jotenkin erityisen paljon vaikka tarkoitus oli keskittyä ihmisiin..Mutta kai sekin kuvaa jollain tavalla kaikkia ihmisten aikaansaannoksia. PIILOMAINONTA ei tullu tarkoituksella, en vaan saanu Photoshopin blurraustyökalua toimimaan (vitsi ku täällä ei oo emojeja, laittaisin reilusti itkunaurunaamoja).
  Tälläset kuvaprojektit on ihan mukavii ja tekisin mielläni lisää. Linssin läpi saa vähän uudenlaista perspektiiviä maailmasta, ja on tosi kiva ottaa kuvii hyvälaatusel kameral. Tää oli kuvattu Kurusta lainaamallani kameralla.. Sonyn joku pieni järkkäri, ihan ok, vois olla parempikin laatu kuvissa. 


Hyvä ja huono maku -projekti

Samalla voisin päivitellä vähän toisesta projektista, jonka sain palautettua tänään. Tässäkin tehtävässä tehtävänanto oli hiukan kyseenalainen; tee kaksi kansiota, toinen nimellä hyvä maku ja toinen huono maku -nimellä. Näihin kansioihin piti liittää kuvia,(joita tekijänoikeudet ei rajota) asioista, jotka mun mielestä kuvaa hyvää makua ja huonoo makua.. Hei ihan oikeesti mitä nää tehtävät on!!! Voisko olla yhtään epätarkempaa?! Ainii ja vielä jotenkin taiteen näkökulmasta tai jotain, en tiiä ees että ymmärsinkö tehtävää oikein.
  Hyvään makuun laitoin joitakin taideteoksien kuvia jotka kuvasivat maisemaa tai naista siveellisesti, huonoon makuun laitoin kuvia kuolemalla leikkimisestä, alkoholilla läträämisestä ja sodista. Huomaten tehtävä käsittelee aika paljon omaa näkökulmaa.. Saa nähdä miten tälläiset tehtävät arvostellaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti